Ophalen en verzenden.Verzenden is verkocht!

Dressuurzadels

Zeer fijn en zacht zadel voor zowel ruiter als paard.

17 inch boom staat nu op smal tot medium.

Diepe zachte zit, dikke kniewrongen en verstelbaar kopijzer.

Mooi kort zadel.

Geen luchtkussens maar wol gevuld.

Type Bond.

Zeer fijn zittend en zacht leder dressuurzadel.

17,5 inch en wijde boom , zeer diepe zachte zit en half hoge kniewrongen. 

Gelijk aan de Hulsebos WB4 alleen staat er een ander merkknopje op.

Fijn zadel voor een fijn budgetje.

Fijn en goed onderhouden KN Allegro dressuurzadel.

18 inch MK 45.

Het dressuurmodel met een bijzonder zitcomfort door een diepe vulling in de zadelboom, gemakkelijk en gedegen, geschikt voor alle facetten van de klassieke rijkunst.

Mooi Kentaur Penelope dressuurzadel zwart 17,5 inch fit 2.

Dressuurzadel in een gunstige prijsklasse. Vervaardigd van 1e klas Frans kalfsleder. Uitgevoerd met dikke wrongen en een diepe zachte zit

Het Albion SLK Euro Platinum Ultima zadel is een dressuurzadel met een diepe zit en comfortabele kniewrongen. Het zadel heeft veel schouder en schoftvrijheid, is gemaakt met een traditionele verende houten boom met een verwisselbaar kopstuk om de breedte aan te passen. De zit en kniewrongen zijn gemaakt van het beste Italiaanse kalfsleer, de zweetbladen zijn van speciaal gelooid volnerf geprint rundleer. Dit zadel is verkrijgbaar met een standaard of smalle zit en heeft een breed kussenkanaal. Deze dressuurzadels zijn volledig op maat te maken voor paard en ruiter.

Mooi en super mooi onderhouden Danny Kroetch Freedom dressuurzadel van Kalfsleder.

17,5 inch met mw boom.

Door zadelmaker op maat te verstellen qua boom.

Kussens zijn in perfecte staat.

Kniewrongen zijn ook verstelbaar(zelf te doen)

Superfijn zadel voor zowel paard als ruiter.

Het zadel is gebruikt, maar altijd zeer goed onderhouden en verkeert dus in hele nette staat. Door de aanpasbare boom en de flairkussens is het zadel op elk paard passend te maken. Deze flairkussens zorgen tevens voor een optimale pasvorm en veel bewegingsvrijheid.

Net Kieffer Lusitano dressuurzadel 17 inch fit 2(medium)

Dit model Kieffer zadel is uitgevoerd met een extreem diepe, maar comfortabele zit. De Lusitano heeft stevige ingebouwde bovenbeenwrongen. Lijf en benen komen zo in de perfecte zithouding. Uitgevoerd met lange singelstoten met V-systeem.

Informatie;

17 inch boommaat 1(aanpasbaar door zadelmaker)

Door zijn comfort en hoge functionaliteit is dit dressuurzadel uiterst veelzijdig. De klassieke look past zowel in de dressuurring als voor alledaags werk, de vorm bevordert een perfecte pasvorm zonder de ruiter te beperken. Het perfecte zadel voor werkelijk elke dag.

  • Kniewrongen onder het zweetblad
  • Lange singelstoten
  • Beweegbare V-web ophanging
  • Keilkussen

Net Ainsley dressuurzadel 18 inch met wijde boom.

Deze Engelse leren kwaliteits-dressuur-zadels van Ainsley zijn gemaakt op een gelamineerde houten boom gemaakt volgens de Engelse standaard (BS 6635). Deze bomen hebben een wijde boog en een teruggesneden kamer voor meer schoudervrijheid. Er wordt hoogwaardig Engels leer gebruikt. Een breed kussenkanaal zorgt voor meer bewegingsvrijheid en de kussens zelf zijn gevuld met 100% wol. Het design van deze modellen komt voort uit meer dan 80 jaar ervaring in het zadelmakersvak en elk individueel zadel wordt van begin tot eind handmatig vervaardigd door een ervaren zadelmaker.

Passier GG Extra

€ 1.150,00

Passier GG Extra

€ 1.150,00

Zeer mooi Passier Grand Gilbert Extra dressuurzadel, 2 jaar gebruikt dus echt zgan. Afgewerkt met wat lakdetails.

17,5 inch kamer 33.

Het GG Extra dressuurzadel biedt een bijzonder zachte zit en is extreem comfortabel voor paard en ruiter. Alle extra's zijn inbegrepen in dit zeer populaire Passier-dressuurzadel. De kniewrongen maken het de ruiter zeer gemakkelijk om zijn benen stil op de plaats te houden.

Het Grand Gilbert Extra zadel heeft een aangename diepe zit en heeft meer schoudervrijheid door het paardvriendelijke zadelkussen.

Ribzit zadel

€ 125,00

Ribzit zadel

€ 125,00

Flink ribzit zadel in dressuuruitvoering.

Zit superfijn en zeer geschikt voor flinke koudbloed , barokke bouw.

Speciale kussens voor goede drukverdeling.

18 inch en extra wijd.

Kieffer Prijggia

€ 450,00

Kieffer Prijggia

€ 450,00

Zeer mooi dressuurzadel van het merk Kieffer type Prijggia.

Het betreft een 18 inch met boom 2.

Diepe zachte zit en mooie volle wrongen.

Boom is verstelbaar met infrarood door de zadelmaker.

 

Goed onderhouden Pfiff Amaretto dressuurzadel.

16,5 inch fit 2 (medium boom)

 

Pfiff zwart Amaretto dressuurzadel. Dit lederen zadel is met de hand gemaakt van hoogwaardige kwaliteit zacht leder en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Het zadel is uitgerust met een flexibele stalen zadelboom, om de bewegingen van het dier optimale speelruimte te geven. Het heeft een diepe zit. De in de zadelboom verzinkte stijgbeugelophangingen en de anatomisch gevormde kniewrongen van de Amaretto geven de ruiter een correcte en comfortabele houding.

Otto Shumacher dressuurzadel

17,5 inch medium kamer.

Diepe zit matige wrong.

Ook zeer geschikt voor paarden met hoge schoft.

Goed onderhouden Pfiff Amaretto dressuurzadel.

16,5 inch fit 2 (medium boom)

 

Pfiff zwart Amaretto dressuurzadel. Dit lederen zadel is met de hand gemaakt van hoogwaardige kwaliteit zacht leder en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Het zadel is uitgerust met een flexibele stalen zadelboom, om de bewegingen van het dier optimale speelruimte te geven. Het heeft een diepe zit. De in de zadelboom verzinkte stijgbeugelophangingen en de anatomisch gevormde kniewrongen van de Amaretto geven de ruiter een correcte en comfortabele houding.

Hulsebos wb3

€ 650,00

Hulsebos wb3

€ 650,00

Informatie;

18 inch en medium boommaat.

WB3

 

Dit type dressuurzadel heeft een diepe zit en het dieptepunt in het zadel ligt meer naar voren. Ruiters met een neiging tot een stoelzit zullen in dit zadel beter rechtop gaan zitten. Voor paarden met een kortere rug is dit een zeer geschikt zadel.

In de kleinere uitvoering is het zadel perfect voor de jonge ruiter. Doordat het zadel smal is in de taille ontstaat er weinig druk op het heupgewricht van de jonge ruiter.

Dit zadel geeft goede resultaten bij kissingspines.

 

Informatie;

18 inch boommaat 30

Dressuurzadel Maestoso de Luxe

Voor de ruiters die graag vaster zitten aan de benen, is met behoud van de uitstekende eigenschappen van de Maestoso, de eveneens uit het beste volnerf rundleder gemaakte Maestoso de Luxe ontwikkeld. Het zadelblad is met een ruw bovenleder overtrokken, wat een comfortabele rustige kuitligging zowel als meer greep waarborgt. Het geeft het zadel ook een bijzonder edel uitzicht. Daarenboven zijn de kniesteunen duidelijk meer uitgesproken als bij de klassieke Maestoso, waarbij de knie van de ruiter nooit geblokkeerd raakt.

Zeer mooi bruin dressuurzadel van Prestige type top dressage.

18 inch boom 33

Diepe zachte zit en dikke wrongen.

Zeer geschikt voor hoge schoft.